Pro Imp AB

Country: 
Sweden
Contact: 
Martin Tillsten
Tel: 
+46 33 222380
Fax: 
+46 33 222381
Email: 
martin@proimp.se
Web: 
www.proimp.se

Address: 
Box 221 61, S-504 12 Boras, Sweden

ProImp har sedan 1989 importerat och distribuerat Coopers däckprogram i Sverige. Vårt sätt att arbeta, med bl.a. korta leveranstider och hög servicegrad, gjorde att vi på många däckhandlares begäran även gjorde en full satsning på personbils-däcken några år senare. Sortimentet har vuxit under åren och sedan mer än 10 år tillbaka har vi distribuerat Avons mc, och bildäcksortiment i Sverige.

Från början låg tonvikten på däck för vans, jeepar och pickups. Vårt sätt att arbeta, med bl.a. korta leveranstider och hög servicegrad, gjorde att vi på många däckhandlares begäran även gjorde en full satsning på personbils-däcken, något som visade vara rätt. Sortimentet har vuxit under åren och sedan mer än 10 år tillbaka har vi distribuerat Avons mc, och bildäcksortiment i Sverige.

Idag är Cooper ett välkänt kvalitetsbegrepp även här i Sverige - både bland allmänhet och fack-människor. Vår ambition är att, tillsammans med däckfackhandeln, utveckla Coopers kvalitets-produkter till ett attraktivt val. Under 1997 köptes Avon tyres upp av Cooper Tire & Co. Cooper har investerat många miljoner i Avons fabriker i England, och har ett mycket bra sortiment med många intressanta nyheter, däribland ett mycket bra däcksprogram som växer sig starkare på den svenska marknaden.